divendres, 9 de desembre del 2011

Diccionaris en Català per al Kindle, iPad, iPod, Papyre, Windows Mobile…

Vista la manca escandalosa de recursos digitals en català, especialment per als eReaders, he pensat que seria just i necessari obrir un post amb diccionaris per a aquests aparells tan imprescindibles en la vida quotidiana. Els diccionaris que he anat trobant per ahí, en ocasions convertint-los, són els següents (encara que la llista anirà creixent ja que tinc uns projectes en mans al respecte).

Diccionari  Català (Valencià)

Editorial Bromera

portadaSens dubte, aquest diccionari de català occidental (Valencià) és una de les grans obres de referència en català, amb la virtut d’incloure les variants occidentals que tan sovint deixen de banda altres diccionaris. Amb més de 120.000 entrades, és l’obra més extensa en l’actualitat, i constitueix una obra de referència indispensable per a tots els parlants de català i aquells interessants en aprendre aquesta llengua. El diccionari, elaborat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esports de la Generalitat Valenciana, i publicat en 1996, continua tenint tota la seua vigència. La vigent edició digital intenta omplir els buits existents en referències digitals per als nombrosos dispositius existents al mercat.

Per a instal·lar-lo al Kindle, descomprimiu l’arxiu i fiqueu-lo dins la carpeta /Documents. Als dispositius amb Windows Mobile, instal·leu l’aplicació mobipocket al vostre Pc i automàticament detectarà el dispositiu, instal·larà l’aplicació i enviarà l’arxiu. A l’iPad o tabletes similars instal·leu l’aplicació Kindle. Al papyre només l’heu de ficar a qualsevol carpeta.

Diccionari Català (Valencià) – Editorial Bromera

Vocabulari Català-Castellà Babylon

(Manuel Almoracid Navarro).

En l’actualitat, aquests diccionari pot descarregar-se lliurement de la pàgina de babylon. Així que, els arxiu que teniu a sota són simples conversions.

Diccionari Català-Castellà.

Diccionari Castellà-Català.

Al Kindle només els heu de posar en la carpeta “/Documents” i al dispositiu anar a Home – Menu - Settings – Menu – Change Primary Dictionary triant el que vulgeu.

Per a l’iPad instal·leu l’aplicació Kindle.

Al papyre només l’heu de ficar a qualsevol carpeta.

 

Diccionaris Lliures (Stardict…).

Són prou dolents, ja que contenen poques entrades i són, per tant, un fascinant projecte en construcció que de segur tindrà un futur molt positiu. Els podeu descarregar ací:

http://www.dicts.info/dictionaries.php